Mini hangdobozok

HUMANsoft AHT Kft.
1155 Budapest, Tóth István u. 105.
Tel.: 06-1-414-4040
info@adapter.hu

Mini hangdobozok

 

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk cégünknél, ahol vásárlási elvárás nélkül hallgathatják meg a hangdobozokat.

 

 

 

 

Még ma elviheti:

www.adapter.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még ma elviheti:

Mini hangdobozok

www.adapter.hu

 

 

 

 

Facebook
Kövessen minket

 

 

 

 

 

 

HF-26 mini hangdoboz
 A HF-26 hátsó falába integrált másodlagos, passzív sugárzó biztosítja a még kiegyenlítettebb hangzást és a markáns mélytartományt

 

 

 

 

HF-28 mobil PRO

HF-28 Mobil PRO csomag

 

 

 

 

A 2200 mAh kapacitású Power Bank garantálja a valóban kötetlen időtöltést

 

 

 

 

 

Még ma elviheti:

Mini hangdobozok

www.adapter.hu

Egy kis hangszórótörténet

Ha nem is hangszórót, de egyfajta hangosbeszélőt már több, mint 2000 évvel ezelőtt is használtak Tébában. Egy pap beszédét tölcsér alakú vasvázra feszített borjúbőrrel tették hallhatóvá a több ezres tömeg számára. Azóta sok minden változott, de már az sem tegnap történt, amikor a mai elektrodinamikus hangszórók egyenesági ősére Werner von Siemens 1878-ban szabadalmat kapott. A kiforrott konstrukció a mai hangszórók főbb elemeit már tartalmazta. A dolog pikantériája, hogy a gyakorlati alkalmazás még évtizedeket váratott magára, mert nem létezett megfelelő elektronikus erősítő!

Hallgass a füledreMindenesetre a múlt század huszas éveiben már használható hangszórók jelentek meg Németországban, Angliában és az Egyesült Államokban.
Azt gondolhatnánk, hogy a korszakalkotó szabadalmak ideje régen lejárt, amikor arról értesülünk, hogy világcégek azon marakodnak, melyikük „szellemi terméke" az okostelefonok képernyőjén használt lekerekített sarkú ikon. És a tét dollár százmilliós nagyságrendű. Az igazi feltalálókat az ilyesmi sem ma, sem korábban nem befolyásolta. A hangszórók fejlődése napjainkig töretlen és a stadionoktól a sportkocsikig, a lakószobáktól a tantermekig mindenütt remekül teljesítenek hangsugárzó, hangdoboz vagy hangfal legfontosabb építőelemeiként.

<-  A mechanikus hangrögzítés és -visszaadás a XIX. sz végén, XX. sz. elején élte fénykorát. Ezek a, ma egyeseket megmosolyogtató, de sokunkat megható és tiszteletet ébresztő, szerkezetek igen elterjedtek voltak. A precíz mechanika és a termetes exponenciális tölcsér tűrhető hangminőséget és figyelemre méltó hangerőt biztosított.

Új kihívások

Az elmúlt évtizedekben radikális változások történtek a hanganyagok rögzítésében, tárolásában, lejátszásában, mozgatásában, mert egyre nagyobb teret nyertek a folyamatosan zsugorodó mobil eszközök (mp3 játszók, telefonok, tabletek stb.). A szolgáltatások sokoldalúak és magas színvonalúak, de a készülékek mérete már nem teszi lehetővé megfelelő minőségű hangszóró beépítését. Ha van egyáltalán ilyen, annak hangja inkább vézna, testetlen nyöszörgés. Ugyanez a helyzet a notebookok vagy TV készülékek világában is. Hatalmas teljesítmény, káprázatos képminőség és kiábrándító megszólalás. Bár teljesértékű hangélményt kaphatunk a jobb fej- vagy fülhallgatókkal, de ezek nem mindenhol használhatóak és egyszemélyesek. Tehát valódi igény merült fel kisméretű, könnyű, hordozható és jó minőségű hangszórókra.

Egy lépés előre: vibrációs hangkeltés 

Kézenfekvő megoldásnak kínálkozott a vibrációs hangkeltés. A működési elv régóta ismert és az előnye abban rejlik, hogy a tényleges hangsugárzó valamilyen, a környezetben található felület. Maga a vibrációs hangszóró kicsi és a hangrezgés egy fémlapon keletkezik. Lényegében arról van szó, hogy a dinamikus hangszóró nagyméretű membránját egy kis fémlappal helyettesítik. Az ilyen hangszóró a nyílt térben csak cincog, de egy felületre helyezve (asztallap, könyvespolc stb.) már elfogadható teljesítményt nyújt.

A teljesítményével nincs is gond, de azzal igen, hogy a hangminőséget egy külső rezonátor határozza meg. Ezért első hallásra az ilyen hangszórók meggyőzőek, de sajnos később feltűnnek a hangképben a zavaró rezonanciák, torzulások és gyakran a kásás hangzavar. Ettől függetlenül a beszédérthetőség jó, és akiknek a zenében a hangerő a legfontosabb, azokat mágnesként vonzza az alacsony ár. A vibrációs hangszórók kezdeti sikerét az is segítette, hogy a közelmúltban olcsó, hitvány minőségű PC hangdobozok tömege lepte el a világpiacot, ami az átlagos hangminőséget rekord gyorsasággal züllesztette a múlt század hatvanas-hetvenes éveinek a színvonalára. Ezekhez képest, persze nem is olyan gyengék a vibrációs hangkeltők.

<- Korszerű vibrációs hangszórók.
Csak megfelelő felületre állítva tudják kisugározni a bennük rejlő teljesítményt.

Van királyi út!

A kétezres évek elején több mérnök is felismerte, hogy felesleges a teljes hallható hangtartományt vibrációs elven megszólaltatni, mivel a közepes és magas hangokat egy kisméretű hangszóró is kiválóan visszaadja. Így csak a hangtartomány alsó részét bízzák a vibrációra, ami ugrásszerű minőségjavuláshoz vezet. A témakörben több szabadalom is keletkezett.

A vázolt alapelvre és szabadalmakra épülő hangdobozokon a szokatlanul kis méreteken kiívül elsőre semmi feltűnő nem látszik, de amikor megszólalnak, a hatás döbbenetes.   

Egy parányi műremek: Music Angel® JH-MD06D

Jelenleg a legkisebb konstrukció egy 45 mm átmérőjű, prémium minőségű, speciális, alumínium fóliamembrános hangszórón alapul. Music Angel mini hangdobozMaga a hangszóró egy 50 x 50 x 50 mm-es szilárd aluminium kocka egyik lapján helyezkedik el és a vibrációs hatás a teljes dobozon érvényesül. Ez az apró hangdoboz olyan hangerővel és minőségben szól, hogy aki már hallhatta, kivétel nélkül elképedve a hangforrás keresésére indul, mert nem hiszi el, hogy egy ekkora doboz képes így megszólalni. A parányi műremek neve Music Angel® JH-MD06D.

A kiváló hangzáson túl a dobozka meglepően kényelmesen és sokoldalúan használható a gyakorlatban. Az üzletemberektől a sporthorgászokig, a zenekedvelő nagymamáktól az utazó ügynökökig terjed a rajongók népes tábora. Egyetlen univerzális USB kábel biztosítja a beépített lítium akkumulátor töltését vagy a tápellátást és ezen keresztül csatlakozhat a doboz mp3, CD/DVD lejátszóhoz, telefonhoz, iPod-hoz, notebookhoz, tablethez vagy bármilyen, 3,5 mm-es jack hangkimenettel rendelkező eszközhöz. Micro SD/TF kártyáról közvetlenül is lejátszhatók hanganyagok, amiket szintén az univerzális USB kábel segítségével szabadon szerkeszthetünk, mozgathatunk.

További adatok és ár  --->>>

JH-MD06BT Music Angel® Bluetooth

A JH-MD06BT és a JH-MD06D  hangdoboz szolgáltatásai és műszaki paraméterei megegyeznek, azzal a különbséggel,  hogy a JH-MD06BT-be egy bluetooth modul is került. Így a parányi dobozka egyetlen gombnyomásra vezeték nélküli hangszóróvá változik és a már megszokott kiváló minőségben adja vissza a tabletek, mobiltelefonok stb. hangját.

További adatok és ár  --->>>

Lehet ezt még fokozni? – Music

Angel sztereócsomagEgy kis csemege zenebolondoknak

Bár a JH-MD06D használati értéke rendkívüli, ezt sikerült fokoznunk a JH-MD06DDE, exkluzív sztereócsomaggal, ami még az ínyenc zenebolondokat is megborzongatja. A plasztikus térélmény, a precíz hangzás és a megnövekedett dinamika műfaji korlátok nélküli zsebhangversenytermet varázsol körénk. És ehhez elég a csomaghoz mellékelt sztereó szplitterkábelt helyesen bekötni.

Az új,  JH-MD06C sztereó hangdobozpár hangzása és minősége megegyezik a fenti sztereócsomagéval,  de a két doboz csak együtt használható, külön-külön nem. A szimpla akkumulátor miatt a lejátszási idő is kevesebb, amit az alacsonyabb ár kompenzál.

További adatok és ár  --->>>

Több királyi út is van!

A fenti alapelveket megtartva más fejlesztési irányban is kiemelkedő eredmények születhetnek. A beépített akkumulátort és micro SD lejátszót elhagyva, a dobozméretet enyhén megnövelve az elmélyült matematikai modellezés és hosszadalmas akusztikai mérések olyan mini hangdobozokat eredményeznek, melyek méltó ellenfelei a sokkal nagyobb és drágább hangsugárzóknak. Ezek az olcsó, a kategóriájukban vetélytárs nélküli termékek a hordozható eszközök mellett kompromisszum nélkül használhatók PC-k és TV-k gyenge minőségű hangszórói helyett is.

HF-26, mit rejt a konzervatív külső?

Ennek a semivibration fejlesztési szemléletnek egyik gyöngyszeme a HF-26 mini hangdobozpár. A konzervatív külsejű, szerény dobozokon átsiklik a pillantásunk és csak akkor kapjuk fel a fejünket, amikor megszólalnak. HF-26 mini hangdobozpárA merev fémkeretre épített műanyag doboztest mentes a parazita-rezonanciáktól. A 15°-ra emelt sugárzási szög a szó szoros értelmében a fülbemászó, természetes hangzást szolgálja. A doboz hátsó falába integrált másodlagos, passzív sugárzó biztosítja a még kiegyenlítettebb hangzást és a markáns mélytartományt. Magától értetődik, hogy az ilyen igényesen kialakított dobozba professzionális, szélessávú neodímium hangszóró és kis torzítású, nagy hatásfokú erősítő került, továbbá az adaptív digitális frekvenciakorrekció sem maradt ki. A dobozpár pillanatok alatt üzembe helyezhető. A tápfeszültséget USB portról kapja, a jelforrás pedig bármilyen 3,5 mm-es sztereó aljzat lehet.

További adatok és ár  --->>>

A HF-26 mobil csomagokban is kapható. A kisebb csomagban a hangdobozpár mellett egy USB adapter is van. A mobil PRO csomagban az USB adapteren kívül egy 2200 mAh kapacitású Power Bank garantálja a valóban kötetlen időtöltést.

HF-28, rendkívüli hangminőség, formabontó megjelenés

A HF-28 mini hangdobozpárt a rendkívüli hangminőség mellett a formabontó megjelenés jellemzi. Az egyedi tervezésű, (háromszög alapú csonka gúla) merev, vastagfalú műanyag doboz mentes a káros rezonanciáktól, ugyanakkor optimális sugárzási szöget biztosít. HF-28 mini hangdobozpárA doboz aljába épített másodlagos, passzív membránnak is köszönhető az átható, de megfogott mélytartomány. A csúcsminőségű szélessávú neodímium hangszórót kis torzítású, nagy hatásfokú, digitálisan frekvenciakorrigált erősítő hajtja meg. A dobozpár pillanatok alatt üzembe helyezhető. A tápfeszültséget USB portról kapja, a jelforrás pedig bármilyen 3,5 mm-es sztereo aljzat lehet.

További adatok és ár  --->>>

A HF-28 szintén mobil csomagokban is kapható.  A kisebb csomagban a hangdobozpár mellett egy USB adapter is van.  A mobil PRO csomagban az USB adapter mellett helyet kapott egy 2200 mAh kapacitású Power Bank is.

© Humansoft AHT Kft. - Minden jog fenntartva.

Hallgass a füledre!